επο3

Τέλος Μαρτίου ολοκληρώνεται η σεζόν στη Δ’ Εθνική και στην ΕΠΟ ήδη αρχίζουν να οργανώνουν τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ για την άνοδο των πρωταθλητών των Ενώσεων στη νέα Γ’ Εθνική.

Πέρυσι η διοργάνωση των μπαράζ εξελίχθηκε ομαλά, με μοναδική παραφωνία τα επεισόδια στην Πεύκη, αλλά και φυσικά την… κατάργηση της διαδικασίας στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ τον Ιούνιο. Φέτος, η Επιτροπή Δ’ Εθνικής αλλά και η ίδια η ηγεσία της Ομοσπονδίας θέλουν να διοργανωθεί η διαδικασία αυτών των αγώνων χωρίς προβλήματα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η σέντρα στους αγώνες μπαράζ αναμένεται να γίνει αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ η κλήρωση θα διεξαχθεί κάποιες μέρες πριν.

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει και για τον διαχωρισμό των ομίλων και για το αν θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Πρόθεση της Επιτροπής είναι να μην γίνουν αλλαγές, ούτε στον όμιλο που συναντιούνται ομάδες Αθήνας και Πειραιά. Παρόλο που πέρυσι είχαν γίνει σοβαρά επεισόδια στο παιχνίδι της Πεύκης με τον Περαμαϊκό, από οπαδούς άλλων ομάδων, και το ματς του β’ γύρου έγινε στο Αίγιο, δεν υπάρχει σκέψη να αλλάξει.

Κι αυτό γιατί στην ΕΠΟ θεωρούν πως είναι πιο… δίκαιο από αυτόν τον όμιλο να προκύψει μια ομάδα από τις δύο μεγάλες Ενώσεις που θα ανέβει στη Γ’ Εθνική, δίνοντας την ευκαιρία σε άλλες Ενώσεις να κερδίσουν μια θέση στη νέα κατηγορία. Ένα πιθανό σενάριο που «παίζει» δυνατά αυτή τη στιγμή είναι η συμμετοχή των δύο ομάδων από την ΕΠΣ Μακεδονίας στον ίδιο όμιλο και μένει να εξακριβωθεί αν σ’ αυτόν θα συμμετέχει και η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Ημαθίας.

Θυμίζουμε την περσινή σύσταση των 14 ομίλων:

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Εβρος, Θράκη, Ξάνθη, Καβάλα

2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Μακεδονίας (1), Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς

3ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Μακεδονίας (1), Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα

4ος ΟΜΙΛΟΣ: Γρεβενά, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά

5ος ΟΜΙΛΟΣ: Τρίκαλα, Ήπειρος, Θεσπρωτία, Κέρκυρα

6ος ΟΜΙΛΟΣ: Πιερία, Καρδίτσα, Θεσσαλία, Λάρισα

7ος ΟΜΙΛΟΣ: Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Βοιωτία, Εύβοια

8ος ΟΜΙΛΟΣ: Πρέβεζα, Αρτα, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα

9ος ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣ Αθηνών (2), ΕΠΣ Πειραιά (2)

10oς ΟΜΙΛΟΣ: ΕΠΣΑΝΑ, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Λέσβος

11ος ΟΜΙΛΟΣ: Χίος, Σάμος, ΕΠΣΔΑ, Κορινθία

12ος ΟΜΙΛΟΣ: Αχαΐα, Κεφαλληνία, Ζάκυνθος, Ηλεία

13ος ΟΜΙΛΟΣ: Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία

14ος ΟΜΙΛΟΣ: Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά

* Διονύσης Ακριβόπουλος

** onsports.gr

Advertisements